בעקבות החציל האבוד: משמרי הזנים הנשכחים של ארץ ישראל

יעל הורוביץ ובר טננבאום מגדלים בחווה אקולוגית בשרון זני ירקות נשכחים, ומאפשרים לשפים להתוודע מחדש לטעמים שהחקלאות המסחרית זנחה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שעת בוקר מוקדמת בחווה החקלאית שבפארק השרון, אי ירוק אחרון בחבל ארץ שהולך ומיושב בבניינים רבי קומות. משלחת קטנה מטעם עצמה — הכוללת שני עובדי אדמה, שף אחד, שלושה כלבי שמירה ועז המשוכנעת שהיא חלק בלתי נפרד מהלהקה — מסיימת קפה של שחרית ויוצאת בדרכה אל ערוגות גן הירק המטופח. ההולכים על ארבע, למגינת לבם הברורה, אינם מורשים לעבור את השער בגדר התוחמת את החלקה המעובדת. ההולכים על שניים — החקלאים ומשמרי הזרעים יעל הורוביץ ובר טננבאום, והשף ברק אהרוני ממסעדת אלנה שבתל אביב — יוצאים לטעום זנים שונים של ירקות קיץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ