בעקבות החציל האבוד: משמרי הזנים הנשכחים של ארץ ישראל

יעל הורוביץ ובר טננבאום מגדלים בחווה אקולוגית בשרון זני ירקות נשכחים, ומאפשרים לשפים להתוודע מחדש לטעמים שהחקלאות המסחרית זנחה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שעת בוקר מוקדמת בחווה החקלאית שבפארק השרון, אי ירוק אחרון בחבל ארץ שהולך ומיושב בבניינים רבי קומות. משלחת קטנה מטעם עצמה — הכוללת שני עובדי אדמה, שף אחד, שלושה כלבי שמירה ועז המשוכנעת שהיא חלק בלתי נפרד מהלהקה — מסיימת קפה של שחרית ויוצאת בדרכה אל ערוגות גן הירק המטופח. ההולכים על ארבע, למגינת לבם הברורה, אינם מורשים לעבור את השער בגדר התוחמת את החלקה המעובדת. ההולכים על שניים — החקלאים ומשמרי הזרעים יעל הורוביץ ובר טננבאום, והשף ברק אהרוני ממסעדת אלנה שבתל אביב — יוצאים לטעום זנים שונים של ירקות קיץ.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות