מסבאת מצורעים: הבר החדש שפועל בבית החולים הנסן

בבית המחסה לחולי צרעת שהוקם בירושלים במאה ה-19 גידלו ירקות ומכרו חלב לתושבי העיר. אנשי משק עפאים שיחזרו את הדיר ההיסטורי של המתחם ומפעילים בו בר שמציע גם קיגל ודגים כבושים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים10
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"הגינה במצב טוב וזרועה בצפיפות, בעיקר בירקות. כבר בסוף מרץ יש בה חסות נאות ושעועית ערבית, שחביבה במיוחד על הפציינטים. כרגע אין בגינה עצים גדולים. עצי התות שנשתלו זה מקרוב עדיין קטנים, אם כי עץ התאנה שנשתל סמוך לבית שהוקצה למצורעים כבר מצטיין בגודל מרשים. בין הגפנים נראים כמה עצי אגס פורחים.

"אי אפשר לטעת עצים בכל מקום, מכיוון שבחלק ניכר מהנחלה מסתירה שכבה דקה של אדמה את הסלע הקשה שמתחת לפני השטח. חזית הבית מכוסה בוורדים מטפסים, בגפן בר ובצמחים זוחלים אחרים, ובגינה עצמה כבר מנצים פרחים בוהקים ויפים, בעיקר ורדים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ