סיפורם של מוכרי ההרינג הטעים בישראל

האחים לבית לנדאו, דור שלישי למוכרי דגים מפולין, אחראים לדגים הכבושים הטעימים בישראל. לא כל עובדי המפעל מתלהבים מהריח, אך בחביות הכחולות מסתתר מעדן אלוהי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים21
רונית ורד
צילום: דן פרץ

כה גדול המוניטין שיצא להרינג של משפחת לנדאו, עד שיושבי הקבע של בתי המרזח התל־אביביים — רובם חברים באחוות אוהבי ההרינג — נוהגים להפליג לעתים תכופות בשבחו ולקשור לו כתרים אגדיים. כטוב לבם בוודקה ובבירה, וכשהנפש הומייה מטעמו הדשן של הדג השמן, נוטים סיפורים להפוך לגוזמאות שיכורים. במו אוזני שמעתי, ולא פעם אחת, על מונופול סודי של חנוונים ומוכרי דגים יהודים־פולנים המכתיבים עד עצם היום הזה היכן מותר והיכן אסור לקנות את הדגים המשובחים של לנדאו ובניו. על פי גרסת השתיינים, המשותף לקמעונאים בני המזל שזוכים למכור את מעדני אלוהי הדגים הוא שכולם חלקו דרגש במחנה ריכוז עם מייסד שושלת הדגים הכבושים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ