לבשל כמו טורקי ולנוח: מתכונים לראש השנה של מסעדת עזורה

אלרן שרפלר, בנו של מייסד מסעדת עזורה הירושלמית, חוזר מהווקאנס של אוגוסט ומקפיד לשמור על מסורת האבות והאמהות

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שבע בבוקר, 31 ביולי. למחרת בבוקר יינעלו דלתות מסעדת עזורה בתל אביב למשך חודש וייפתחו מחדש רק ב–2 בספטמבר. אלרן שרפלר, בעלים ושף, נוטל מדי שנה בבוא אוגוסט חופשה של שלושים יום. אבל בבוקר היום האחרון של יולי הוא מגיע למסעדה כהרגלו כבר בחמש בבוקר. "אני כמו ירקות, זה תלוי בעונה", מגחך שרפלר כשהוא נשאל באיזו שעה הוא משכים מדי יום. לפתע מרצינות פניו. "סאמכ, הם לקחו לי את אבא", הוא ממלמל. מול עיניו מסירה זרועו של עגורן את אחד מלוחות הענק שחצצו בשנתיים האחרונות בין חפירות הרכבת הקלה למסעדה השוכנת ברחוב מקווה ישראל. דיוקנו המודפס של עזרא (עזורה) שרפלר — מייסד מסעדת עזורה המפורסמת בשוק מחנה יהודה בירושלים — מתנודד באוויר במשך דקות ארוכות, ואז מועמס על משאית ונעלם ליעד לא ידוע.

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ