אחרון יצרני הסכינים של הגליל

בגיל 92, ממשיך אסעד שאהין לחשל סכינים ולייצר ניצבים מקרני אֵילים, בשיטה שעוברת במשפחתו זה שלושה דורות

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

את ניצבי הסכינים שהוא מחשל מתקין הסכינאי הישיש, אחרון החברים בגילדה המקומית של מכיני החרבות ויצרני הסכינים, מקרני אֵילים (כבשים). ערימת הקרניים המעוקלות והמסולסלות ניצבת בירכתי תנור הנפחים המפויח, וכדי שיוכל להכניע את הקרניים הקשות לרצונו, ולעצב מהן ניצבים לאולרים ולסכינים, מפיח הסכינאי אש בתלולית הפחמים שבתנור, ומחמם את אחת הקרניים, אחוזה במלקחיים ארוכים, מעל האש. כשהקרן חמה דיה הוא כולא אותה בין מלחציים על שולחן העבודה, ובעזרת מיני מסורים ומשופים מיושנים הוא חותך, מכופף ומקציע אותה לניצב. שעות ארוכות טורח הסכינאי על מלאכת עיצוב הניצב — בכל פעם שהקרן מתקררת ומתקשה יש להחזיר אותה שוב אל האש וחוזר חלילה — ובשעה ששבבי קרן ניתזים משולחן העבודה, מתפשט בחלל בית המלאכה הישן ניחוח בשר חרוך האופייני לבתי מטבחיים ואטליזים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ