עשרות מסעדות כשרות וייצוג אפסי למטבח הערבי: מדריך גו־מיו מציג תמונה מעוותת של ישראל

הגרסה המקומית של מדריך המסעדות הצרפתי התקבלה בישראל בזרועות פתוחות ובכתבות אוהדות. עיון בספר מגלה ביקורות תמוהות, שפה עילגת ואג'נדה אתנוצנטרית שמוחקת חלקים שלמים מהמטבח הישראלי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"יש הרבה צדדים למטבע של בלקסטון. בכניסה מתגלה לנו מצד אחד מעין קופסת ענק שחורה וחדה הנפתחת לעבר קבלת הפנים של המלון המכיל אותה, ומצד שני מופיעים להם סלון וספרייה חמימים ומזמינים. במנות הראשונות הבנו כבר את הרעיון — רעננות וקפיציות במנת קרפצ'יו עגל ברוטב רימונים מול נימוחות ועומק של קרפצ'יו כבד אווז עם תמרים וחלבה. בעיקריות, שוב אותו הטון, פילה מוסר ים בקראסט לימונים ופיסטוק הביא חמיצות וקראנצ'יות, ומנגד צלעות טלה שהיו הרבה יותר צייתניות בליווי אורז עם פירות יבשים ושקדים. לסיום הגיע סושי שוקולד שגודלו המוגזם דווקא טמן בחובו טעמים קטנים בהרבה אפילו דיסקרטיים. קינוח שקצת הלך לאיבוד"

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ