בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יש מעט דגים בים, וזה המקום ליהנות מהם

ישראל אמנם שוכנת לחוף הים התיכון, אך מעטים אוכלים דגי ים טריים. בג'סר א־זרקא אין כמעט מסעדות, אבל אפשר להתוודע למאכלי ים מקומיים מסורתיים

12תגובות
גיפ רונית

"אנחנו פה בג'סר, כשנולדנו ופתחנו את העיניים ראינו ים", אומרת הייפא ג'ורבאן. "מהים הזה יוצאים דגים. לכל אחד בכפר יש במשפחה אח, דוד, סבא או אבא שהוא דייג. המאכל הראשון שאכלנו הוא דג, ואנחנו אוהבים דגים. דגים מטוגנים בשמן עמוק, או על האש. דגים ממולאים בירקות ואפויים בשומן של עצמם, דגים אפויים בטחינה שאמא שלי היתה מכינה בימי שישי, וגם קלמרי או שרימפס ברוטב שום או ברוטב עגבניות". עבור מי שדגים הם עדיין חלק משגרת יומו — ומעטים הם אותם אנשים במדינת ישראל של ימינו — הכנת ציר דגים אינה עניין מסובך:...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו