יש מעט דגים בים, וזה המקום ליהנות מהם

ישראל אמנם שוכנת לחוף הים התיכון, אך מעטים אוכלים דגי ים טריים. בג'סר א־זרקא אין כמעט מסעדות, אבל אפשר להתוודע למאכלי ים מקומיים מסורתיים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"אנחנו פה בג'סר, כשנולדנו ופתחנו את העיניים ראינו ים", אומרת הייפא ג'ורבאן. "מהים הזה יוצאים דגים. לכל אחד בכפר יש במשפחה אח, דוד, סבא או אבא שהוא דייג. המאכל הראשון שאכלנו הוא דג, ואנחנו אוהבים דגים. דגים מטוגנים בשמן עמוק, או על האש. דגים ממולאים בירקות ואפויים בשומן של עצמם, דגים אפויים בטחינה שאמא שלי היתה מכינה בימי שישי, וגם קלמרי או שרימפס ברוטב שום או ברוטב עגבניות". עבור מי שדגים הם עדיין חלק משגרת יומו — ומעטים הם אותם אנשים במדינת ישראל של ימינו — הכנת ציר דגים אינה עניין מסובך: הייפא שופתת סיר קטן של מים על הכיריים; מוסיפה ראש דג ודג קטן ודל בשר ("תמיד יש משהו במקרר"); מתבלת בתרמילי הל ובמעט מלח; ומניחה לציר להתבשל על אש נמוכה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ