איך מארחים אציל בריטי? התפריט הארץ־ישראלי של לורד בלפור

ביקורו של בלפור – מדינאי גדול וגרגרן לא־קטן – העמיד את טבחי היישוב היהודי על הרגליים. 101 שנים אחרי ההצהרה שהסעירה את העם היהודי, קבוצה של חוקרים, טבחים ואופים משחזרים את התפריט שהוגש למנסחה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

"לכבוד מזכיר עיריית תל אביב

בהתאם להודעת העירייה בעניין קבלת פני בלפור, אני מציע להגיש לכבוד בלפור טורט מקושט בצורת ספר תנ"ך, הכרזת כורש ואגרת הכרזת בלפור. חוט של זהב מהספר ועד האגרת, סמל השייכות של שתי הכרזות, ודרך מלא אבני נגף וקוצים — זה דרך הגלות של עם ישראל. אני מבקש מאת המזכיר הנכבד להודיע לי, בהקדם האפשרי, על דרך הגשת הטורט ומקום הארוחה... מפני שאני צריך להכין את הטורט הזה שיהיה טרי וטוב.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ