בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

150 שנה אחרי שהושבתה, הטחנה המפורסמת של מונטיפיורי חוזרת לטחון

טחנת הרוח של מונטיפיורי הספיקה לפעול רק זמן קצר, אבל הותירה רושם מונומנטלי על דורות של ירושלמים. אחרי שנים ארוכות של עבודות שימור, בחודש הבא מקווים לטחון בה חיטה מקומית

8תגובות
גלגל השיניים של טחנת מונטיפיורי. מימין: נתנאל מורן, מפעיל הכנפיים

מעטים הירושלמים שהקדישו לכך תשומת לב, אבל למנח של ארבע הכנפיים של טחנת הרוח של מונטיפיורי יש משמעות סימבולית עתיקת יומין: בהתאם לנוהג ימים עברו, כאשר שתיים מהכנפיים מאונכות לקרקע, זה אות לסיום עמל יומו של הטוחן; כשהטחנה מושבתת לפרק זמן ארוך יותר, ננעלות הכנפיים, 7.5 מטרים אורכה של כל אחת מהן, בצורת איקס, ויוצרות זווית ישרה כלפי השמים; בימי אבל נוטה הכנף העליונה מעט שמאלה, ובעתות שמחה וחגיגה — ימינה. "אלה סימנים מוסכמים של גילדת הטוחנים מימי הביניים", מסביר יוסי גרייבר, אחד משני היזמים העומדים...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו