שלוש מסעדות תאילנדיות בבנגקוק שחייבים לאכול בהן

לובסטר בשמנת קוקוס, חביתת סרטנים וסורבה מפרח זנגביל. הדור החדש של מסעדות העילית בבנגקוק מציע תפריט של מטבחים מקומיים לא מוכרים – והרפתקה מסעירת חושים

רונית ורד
בנגקוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
בנגקוק

בתפריט ארוחת הטעימות של מסעדת סורן בבנגקוק, שנפתחה לפני חצי שנה וזכתה בחודש שעבר בכוכב מישלן ראשון, מוגשות 22 מנות. ברוב העולם התעייפו סועדים (ואני ביניהם) מארוחות מייגעות ומרובות מנות במסעדות יוקרה נוקשות גינונים. אבל מחוויית האכילה בסורן — הרפתקה מסעירת חושים ומאתגרת מחשבה לכל אורכה — יוצא אדם בתחושה שאפשר היה להמשיך לאכול לנצח. בערב שבו אכלתי במסעדה הוגשו בה, בין היתר, זנב לובסטר פוקט נא עם גרניטה של צ'ילי וליים; ראש וצבת לובסטר בשמנת קוקוס על קרקר אורז עדין; סרטני חול זעירים מתובלים ומטוגנים בשמן עמוק; קארי דרומי חמוץ של דגים ומנגוסטין; בטן חזיר צלויה עם צ'ילי; פולי סאטו עם קלמרי וביצי דגים; אורז יסמין מבושל בכדי חימר על גריל פחמים; וסורבה עז צבע וריח המופק מפרחיו האדומים המרהיבים של אחד החברים במשפחת הזנגביליים. את זיכרון טעמן ומרקמן של חלק מהמנות — כמו בארוחות הטובות באמת — נושאים עמם הסועדים זמן רב לאחר תום הארוחה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ