הוד והדר: עוגת התפוזים של נחמה ריבלין

העוגה החורפית של אשת הנשיא ועוגת השקדים של בר א וין: שני מתכונים מרירים־מתוקים לעונת ההדרים

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

בשבוע שעבר פירסמה נחמה ריבלין מתכון של עוגת תפוזים. הגברת הראשונה, שאפתה בעצמה את העוגה לכבוד הדלקת נרות חנוכה עם חיילי צה"ל ומג"ב, פירסמה את המתכון — עונתי, קל להכנה ומבוסס על חומרי גלם זמינים וזולים — בעמוד הפייסבוק של בעלה הנשיא. בפרסום המקורי נשמט משלב ההכנה מרכיב חשוב — מיץ תפוזים טרי — אבל לאמא תמיד סולחים, והמתכון הפשוט של נחמה — האמא של כולנו, או "מקור לנחמה" כפי שהיא מכונה לעתים תכופות על ידי גולשים ומגיבים — עורר פרץ זיכרונות חמים בלב כל מי שגדל בבית ישראלי. בשלושת העשורים האחרונים תפסה העגבנייה את מקומו של התפוז כסמל לישראליות, אבל עוגת התפוזים הצנועה של דור החלוצים והמייסדים היא עדיין אחד מדברי המתיקה הבודדים שנכנסו לקאנון של המטבח הישראלי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ