המסעדה הנצרתית החדשה שאתם צריכים להכיר

המסעדה של לונא זרייק בנצרת היא תמונת מראה של האשה שהקימה אותה, ומגישה תפריט השואב מהמסורת הערבית בלי להיכבל אליה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שולחן השיש הבהיר מתחיל להתמלא במיני צלחות מזה ומנות ביניים: כדורי פלאפל, עשויים 75% פול, כמו בקצה הדרומי של הלבנט, ו–25% חומוס; כיסוני שישברק זעירים ומעודנים, ממולאים בשר ומבושלים ביוגורט חם; סלט יוגורט עם מלפפונים; עלת' — עולש בר — מטוגן בשמן זית ובצל ומוגש עם צנוניות; חומוס עם גרגירים; סלט פטוש; סלט פריקה — חיטה ירוקה קלויה מעושנת — עם כרוביות, שקדים וגבינת עזים; עלי גפן ממולאים; וסיגרים ממולאים בשווארמה עוף, מוגשים עם איולי שום וסומאק. שותים כוס ראשונה של ערק לבנוני עם קרח ומים — המשקה שבכוס מתחלב, המחשבות שבראש מצטללות ומתנקות מטרדות היום־יום — וממשיכים למיני מאפים מהטאבון: לחמה בעג'ין, מוחאמר (נתחי עוף, בצל וסומאק צלויים על לחם שטוח), עראייס ופטאייר תרד מצוין.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ