מדוע אי אפשר למצוא עוד בייקון בארץ ישראל?

מעט חזיריות פועלות בישראל, ובשנה האחרונה הצטמצמה פעילותן בגלל מחלה שתקפה את גורי החזירים. בהיעדר אפשרות חוקית לייבא מחו"ל, מסעדנים נאלצים להסיר את החזיר מהתפריט

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

לפני חודשיים החליט השף מתן אברהמס להוריד את הבייקון מתפריט מסעדת הדסון התל־אביבית. כך נעלמה, בין השאר, גם מנת ה"חוק וצ'דר": המבורגר עשוי בשר מכסה אנטרקוט טחון עם בייקון, מוגש כשעליו גבינת צ'דר מותכת ועוד בייקון. "כי כל המרבה בבייקון הרי זה משובח", אומר אברהמס על נתח בשר החזיר (בדרך כלל ברוסט — בטן, עצם החזה והצלעות העליונות), מומלח ומשומר בשלמותו, שמעניק למגוון מאכלים טעם מלוח־אוממי־מתוק (ולעתים מעושן) שקשה להתחרות בו. "'חוק וצ'דר היא לא חלק מהתפריט הקבוע", אומר אברהמס, "אבל היא הפכה למנה איקונית המזוהה עם המסעדה, ויש לה קהל לקוחות קבוע שבא לאכול אותה ואפילו מזמין אותה טלפונית מראש". יחד עמה נעלמו גם מנות מיוחדות כמו ספגטי קרבונרה וסנדוויץ' BLT (כריך אמריקאי קלאסי של בייקון, חסה ועגבנייה).

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ