בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הגבינה הנהדרת שכמעט ונעלמה מארץ ישראל

השנקליש היא גבינה מזרח-תיכונית טיפוסית שמתאימה במיוחד לאקלים המקומי. בבית קפה חדש בהרי ירושלים מגישים ארוחת בוקר המבוססת עליה ועל טעמה הייחודי

11תגובות
גבינת שנקליש
דן פרץ

לפני שבועיים, בעקבות מזג האוויר הגשום שפקד את האזור, שצף הוואדי מול בית משפחת טקאש בעין רפא. "התעוררנו מקול נהמת המים", אומר בן הזקונים אחמד טקאש, והפליאה לנוכח יופיו של החיזיון הלא־שכיח עדיין ניכרת בקולו. "זה נשמע כאילו גלי הים הגיעו להרי ירושלים. כל הכפר הגיע לכאן בבוקר כדי לראות את הוואדי מוצף". "המים זרמו בין שורות הגפנים", אומרת אמו האנה, שפתחה ב–1 בינואר בית קפה חדש בקומה התחתונה של בית המשפחה. מרפסת בית הקפה — מרוצפת קורות עץ, כראוי לאשתו של חרש העץ המקומי — משקיפה אל נוף הוואדי, ובעונה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו