האם אוכל טבעוני אמור לחקות מוצרים מבשר החי? - פינת אוכל - הארץ

האם אוכל טבעוני אמור לחקות מוצרים מבשר החי?

בריטני־מוניק מור נולדה במעוז תרבות הברביקיו האמריקאית, ומכינה בישראל המבורגרים שאפילו קרניבורים מושבעים יתקשו לנחש שאין בהם בשר

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד
צילום: דן פרץ

ברגע שבו מגיעה קציצת ההמבורגר לטמפרטורת החדר מתחילה בריטני־מוניק מור לצלות אותה במחבת ברזל כבדה. בינתיים, עד שהקציצה העבה תגיע למידת הצלייה הרצויה, היא פורסת בייקון במכונה מקצועית המונחת על השיש במטבח הביתי. כשפרוסות הבייקון הדקות תופסות את מקומו של ההמבורגר במחבת, מתפשט בחדר ניחוח מעושן־מתוק הצובט את לבו ואת קיבתו של כל מי שנוטה חיבה למאכלים נוטפי שומן. צריבה קלה של שני חלקי הלחמנייה העגולה, ואז מתחילה מלאכת הבנייה הקפדנית של הכריך. אין המבורגר מושלם ללא כל אחד מהמרכיבים, וגם מיקומם בלחמנייה והאופן שבו הם משתלבים זה עם זה ישפיעו על כל נגיסה: שני חצאי הלחמנייה העגולה נצרבים קלות ואז נמשחים בנדיבות בקטשופ, במיונז ובחרדל, כולם מתוצרת ביתית; מעל עלי חסה ירוקה מניחה מור שתי פרוסות עגבנייה עבות וטבעות בצל נא; הקומה הבאה במגדל שמורה לרצועות הפריכות של הבייקון המטוגן ולמלפפון כבוש; ומעליהן מתנשא המבורגר עטור כיפת גבינה מותכת.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ