מזרח תיכון חדש־ישן: מתכוני שבועות בנוסח יהודי דמשק - פינת אוכל - הארץ

מזרח תיכון חדש־ישן: מתכוני שבועות בנוסח יהודי דמשק

כדי להבין את מקורות ההשראה של המטבח הישראלי כדאי לפזול לסוריה. שלושה מתכונים פשוטים לחג מהמטבח הדמשקאי

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מדיאס בג'יבני — פרוסות חציל "ממולאות" גבינה צפתית קשה ומטוגנות — הוא אחד מאותם מאכלים פשוטים שבהם מתעלה השלם על סך חלקיו. מתכון המאכל המסורתי, כפי שמכינים אותו יהודי דמשק וצאצאיהם, מכיל לכאורה רק חמישה מרכיבים, מחומרי גלם יומיומיים ולא יקרים במיוחד; ואת שני הדומיננטיים שבהם, חצילים וגבינת כבשים קשה ומלוחה, מתבלים בפלפל שחור, הא ותו לא, ומטגנים במחבת. אבל סיגי מנטל אוסרת על בתולי מדיאס בג'יבני — מי שלא טעמו מעודם את המאכל המסורתי — לנסות את המעדן החם בפעם הראשונה ללא המלווים הקלאסיים שנצרבו בזיכרונה. "חכו לביס המושלם של המדיאס", היא מפצירה באורחים להוטים שהתקבצו סביב שולחן מטבחה, ואז פורסת פרוסה עבה של לחם אחיד; מניחה עליה לביבה שחומה של חציל וגבינה; ועל ראשה של הלביבה הגבוהה יוצקת כף גדושה ביוגורט עם מלפפונים טריים ונענע יבשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ