מזרח תיכון חדש־ישן: מתכוני שבועות בנוסח יהודי דמשק

כדי להבין את מקורות ההשראה של המטבח הישראלי כדאי לפזול לסוריה. שלושה מתכונים פשוטים לחג מהמטבח הדמשקאי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים10
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מדיאס בג'יבני — פרוסות חציל "ממולאות" גבינה צפתית קשה ומטוגנות — הוא אחד מאותם מאכלים פשוטים שבהם מתעלה השלם על סך חלקיו. מתכון המאכל המסורתי, כפי שמכינים אותו יהודי דמשק וצאצאיהם, מכיל לכאורה רק חמישה מרכיבים, מחומרי גלם יומיומיים ולא יקרים במיוחד; ואת שני הדומיננטיים שבהם, חצילים וגבינת כבשים קשה ומלוחה, מתבלים בפלפל שחור, הא ותו לא, ומטגנים במחבת. אבל סיגי מנטל אוסרת על בתולי מדיאס בג'יבני — מי שלא טעמו מעודם את המאכל המסורתי — לנסות את המעדן החם בפעם הראשונה ללא המלווים הקלאסיים שנצרבו בזיכרונה. "חכו לביס המושלם של המדיאס", היא מפצירה באורחים להוטים שהתקבצו סביב שולחן מטבחה, ואז פורסת פרוסה עבה של לחם אחיד; מניחה עליה לביבה שחומה של חציל וגבינה; ועל ראשה של הלביבה הגבוהה יוצקת כף גדושה ביוגורט עם מלפפונים טריים ונענע יבשה.

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ