חלל העבודה החדש שיאגד את יצרני המזון הקטנים - פינת אוכל - הארץ

חלל העבודה החדש שיאגד את יצרני המזון הקטנים

שיר הלפרן, יזמית שוק האיכרים, ומיכל קלימברג, דור שני למייסדי מפעל ממתקים, מקימות בראשל״צ חלל עבודה שיסייע ליצרנים קטנים להתגבר על רגולציית המזון הבלתי-אפשרית בישראל

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד

היזמית שיר הלפרן נתקלה לראשונה בקשיים שמערימה מדינת ישראל על יצרני מזון קטנים כשפתחה את שוק האיכרים הראשון בנמל תל אביב ב–2007. "באתי למשרד הבריאות עם רשימה של חקלאים ושל מציגים פוטנציאליים בשוק — גבנים, יצרני נקניקים ובשרים כבושים, אופים, קונדיטורים ויצרני ממתקים ושוקולד — והשאלה הראשונה שנשאלתי היתה למי מהם יש רישיון יצרן. נאלמתי דום. פתאום הבנתי שמדובר במכת גרזן שעלולה לגדוע את החלומות הרומנטיים על יצרנים מקומיים, שעומדים בשוק ומוכרים מוצרים איכותיים וייחודיים שהכינו בקנה מידה קטן ובתהליכים אטיים ומסורתיים".

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ