למימי שרתון, הגברת הראשונה של האוכל הניו־יורקי, אין סבלנות לטבעונים

מבקרת המסעדות פורצת הדרך של הניו יורק טיימס מתקשה להבין מדוע מבקרים עכשוויים כותבים על הטרדות מיניות וקינואה במקום על איכות האוכל. בגיל 93 היא בזה לביקורות באינטרנט, מודאגת מרשתות המזון הבריא ויודעת מה יוגש בסעודה האחרונה שלה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

"אתה לא יכול להיות מבקר מסעדות אם הפנים שלך מוכרים", אומרת בפסקנות מימי שרתון, מבקרת המסעדות של הניו יורק טיימס בשנים 1983-1976. "בעידן שבו כולם מצלמים הכל, למבקרי מסעדות אין ממש ברירה, אבל לא הייתי רוצה להיות מבקרת היום, כי אני יודעת עד כמה חוויית האכילה שונה כשמזהים אותך. ואני לא מדברת רק על שירות ועל אווירה — אני מדברת על מה אפשר לעשות במטבח לאוכל. תיארתי פעם בראיון מה אפשר לעשות מבחינה קולינרית למנות ברגע שבו מזהים מישהו שהמטבח חפץ ביקרו, ואחרי הראיון התקשר אלי מסעדן איטלקי ותיק ואמר לי 'סניורה, את לא יודעת אפילו חצי. אפשר לעשות הרבה יותר מזה'".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ