תנורים של פעם בחיים: ארבעה תנורי לחם שנבנו במחשבה על הנצח
אומן ספרדי נודע שהתגייס להגשים חלום בקיבוץ עינת; פרידה מתנור היסטורי שנועד לכליה; וסיפורו של תנור שזכה לחיים חדשים


"הלקוחות שלי הם אנשים שאוהבים לחם", אומר בונה התנורים חואן יופיס פלאנאס. "רק משוגעים יכולים להזמין אותי לבנות להם תנור, וחגי הוא אחד מהם. תסתכלי עליו. רואים שמדובר במשוגע ללחם". חגי הוא חגי בן יהודה, נצר למשפחת אופים שחזר לאפות לחם בקנה מידה ארטיזנלי ומנסה לגדל בעצמו את החיטה ללחם ("שובו של האופה החקלאי", מוסף הארץ, יולי 2017). בשבוע שעבר הגיע אומן התנורים הספרדי המפורסם לישראל, בהזמנתו של בן יהודה, כדי לבנות לו תנור לחם ייחודי שהותאם לצרכיו. בבוקר יום רביעי — יומיים לאחר הגעתם של האומן, שני פועלים ספרדים ומכולה של ציוד מברצלונה הישר לקיבוץ עינת — נראה האופה הצעיר מבוהל למדי.

רונית ורד
עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם