תנורים של פעם בחיים: ארבעה תנורי לחם שנבנו במחשבה על הנצח

אומן ספרדי נודע שהתגייס להגשים חלום בקיבוץ עינת; פרידה מתנור היסטורי שנועד לכליה; וסיפורו של תנור שזכה לחיים חדשים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"הלקוחות שלי הם אנשים שאוהבים לחם", אומר בונה התנורים חואן יופיס פלאנאס. "רק משוגעים יכולים להזמין אותי לבנות להם תנור, וחגי הוא אחד מהם. תסתכלי עליו. רואים שמדובר במשוגע ללחם". חגי הוא חגי בן יהודה, נצר למשפחת אופים שחזר לאפות לחם בקנה מידה ארטיזנלי ומנסה לגדל בעצמו את החיטה ללחם ("שובו של האופה החקלאי", מוסף הארץ, יולי 2017). בשבוע שעבר הגיע אומן התנורים הספרדי המפורסם לישראל, בהזמנתו של בן יהודה, כדי לבנות לו תנור לחם ייחודי שהותאם לצרכיו. בבוקר יום רביעי — יומיים לאחר הגעתם של האומן, שני פועלים ספרדים ומכולה של ציוד מברצלונה הישר לקיבוץ עינת — נראה האופה הצעיר מבוהל למדי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ