להתמזג בתוך נצח עם משמש, חמאה וקינמון

הספרייה המפוארת של רות בונדי המנוחה מכילה אוצרות היסטוריים לצד אזוטריה נהדרת של הקולינריה הישראלית. בספר הבישול שכתבה נמצא גם המתכון שהפך אותה לטבחית מבוקשת

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"למי בעצם נחוצים ספרי הבישול? למען האמת, אפשר בהחלט בלעדיהם"

("טעם החיים", רות בונדי)

במילים האלו פתחה הסופרת, העיתונאית והמתרגמת רות בונדי את ספר הבישול שכתבה וראה אור ב–1985 (הוצאת זמורה ביתן). ואפילו המשפט הקצר הזה — אדם שכותב ספר מתכונים מצהיר מיד בראשיתו שהוא מיותר בעליל — מקפל בתוכו את רוחה של האישה שכתבה אותו ואת מאפייני כתיבתה: יש בו מידה בריאה של הומור ושל הכרה באבסורדים הקטנים של הקיום האנושי; הוא בוחן את המציאות בעיניים מפוכחות ומקוריות ומטיל בה ספק; והוא מצטיין בענווה יתרה.

תגובות