שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"למי בעצם נחוצים ספרי הבישול? למען האמת, אפשר בהחלט בלעדיהם"

("טעם החיים", רות בונדי)

במילים האלו פתחה הסופרת, העיתונאית והמתרגמת רות בונדי את ספר הבישול שכתבה וראה אור ב–1985 (הוצאת זמורה ביתן). ואפילו המשפט הקצר הזה — אדם שכותב ספר מתכונים מצהיר מיד בראשיתו שהוא מיותר בעליל — מקפל בתוכו את רוחה של האישה שכתבה אותו ואת מאפייני כתיבתה: יש בו מידה בריאה של הומור ושל הכרה באבסורדים הקטנים של הקיום האנושי; הוא בוחן את המציאות בעיניים מפוכחות ומקוריות ומטיל בה ספק; והוא מצטיין בענווה יתרה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ