החוקים הלא כתובים של המטבח הפרסי: מתכוני פסח של רותם ליברזון

רותם ליברזון חשבה להיכנס לעולם העסקים, אבל משיכה תורשתית למטבח גרמה לה לשנות את התוכניות. מתכונים פרסיים־יהודיים חגיגיים לפסח בהשראת סבתה, שבישלה בסירי ענק מדי יום, בטהראן וגם בתל אביב

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: דן פרץ

מי שנולד בפרס — וגם בני הדור השני והשלישי למי שנולד במולדת אהובה־שנואה ואסורה בביקור — נידון לגעגועים נצחיים למטבחה האגדי. "איזה מסעדות יש בפרס. אתה נכנס ורוצה את נפשך למות מרוב שהאוכל טעים", נאנח שי ברדריאן, מוכר תבלינים ופירות יבשים משוק לוינסקי שנולד בטהראן ועלה לישראל בגיל 18. "גם כן מטומטמים היהודים האלה", ממשיך ברדריאן, בעצמו יהודי ירא שמים וחובש כיפה, לרטון, "חצי מהדברים לא יכולים לאכול בגלל שלא כשר".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם