שנה בנצרת: הספר שמתעד את התרבות המפוארת של המטבח המקומי - פינת אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שנה בנצרת: הספר שמתעד את התרבות המפוארת של המטבח המקומי

לכתבה
הנשים לבית לבית ספדי מכינות גריבה במילוי רחת לוקוםדן פרץ

"בלדי", ספר בישול חדש של מיכל וקסמן ודוחול ספדי, מספר את סיפורו של המטבח הערבי המקומי מבעד לעיניה של משפחה נצרתית שורשית. התוצאה המקיפה חורגת מגבולות הסירים והמתכונים (אבל בכל זאת כדאי להכין אותם)

24תגובות

שלוש קומות לבית משפחת ספדי, השוכן בפינת סמטה נסתרת מעין ההולך ברחוב סואן במרכז העיר נצרת. בקומה הראשונה גרה אום דוחול (סיהאם ספדי), במרפסת עמוסת עציצים פורחים וסמוך לגן פרי וירק זעיר שמטפח אחד הדודים. בקומה השנייה גרים שניים מאחיו של בעלה המנוח, על נשם וטפם; ובקומה העליונה שניים מבניה, אחד מהם הוא דוחול ספדי, שף ובעלים של מסעדת דיאנה, עם משפחותיהם. "זה הקולומבריום של משפחת ספדי", צוחקת מנאל ספדי, אשתו של דוחול, ומנופפת בידיה כדי להדגים את הצפיפות ואת הצטלבות המפגשים התכופים, "כולנו ככה אחד על השני כל הזמן, כמו יונים". מחלונות הדירה המרווחת של מנאל ודוחול נשקפות גבעותיה של נצרת, מכוסות...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות