שנה בנצרת: הספר שמתעד את התרבות המפוארת של המטבח המקומי

"בלדי", ספר בישול חדש של מיכל וקסמן ודוחול ספדי, מספר את סיפורו של המטבח הערבי המקומי מבעד לעיניה של משפחה נצרתית שורשית. התוצאה המקיפה חורגת מגבולות הסירים והמתכונים (אבל בכל זאת כדאי להכין אותם)

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הנשים לבית לבית ספדי מכינות גריבה במילוי רחת לוקום
הנשים לבית לבית ספדי מכינות גריבה במילוי רחת לוקוםצילום: דן פרץ

שלוש קומות לבית משפחת ספדי, השוכן בפינת סמטה נסתרת מעין ההולך ברחוב סואן במרכז העיר נצרת. בקומה הראשונה גרה אום דוחול (סיהאם ספדי), במרפסת עמוסת עציצים פורחים וסמוך לגן פרי וירק זעיר שמטפח אחד הדודים. בקומה השנייה גרים שניים מאחיו של בעלה המנוח, על נשם וטפם; ובקומה העליונה שניים מבניה, אחד מהם הוא דוחול ספדי, שף ובעלים של מסעדת דיאנה, עם משפחותיהם. "זה הקולומבריום של משפחת ספדי", צוחקת מנאל ספדי, אשתו של דוחול, ומנופפת בידיה כדי להדגים את הצפיפות ואת הצטלבות המפגשים התכופים, "כולנו ככה אחד על השני כל הזמן, כמו יונים".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות