מתכוני דגים של יחי זינו

מעטים הם האנשים המתמצאים ברזיהם של יצורי הים התיכון כמו יחי זינו ממסעדת פסקדו האשדודית. מתכוני דגים של אחד השפים הצעירים המוכשרים ביותר בישראל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דג בתנור ביין לבן ועגבניות. חריצי שתי וערב
דג בתנור ביין לבן ועגבניות. חריצי שתי וערבצילום: דן פרץ / סטיילינג: נורית קריב
רונית ורד
רונית ורד

"אם אין לך דגים אל תדבר איתי", אומר יחי זינו ברוח טובה לבן שיחו שמעבר לקו הטלפון. לזינו, שף ובעלים במסעדת פסקדו באשדוד, יש טון דיבור רך — המילים נאמרות בנגינה עצלה מתמשכת — ושלוות נפש שכמעט אינה מופרת לעולם. אבל בנושא שלל הדגה היומית אין להקל ראש. גם טבח ששותפיו הם מסוחרי הדגים הגדולים באשדוד ובישראל — האחים ז'נו — נאלץ לצאת מדי בוקר ל"ציד" של דגי ים מקומיים איכותיים. מי שפרנסתו על מסעדת דגים, במיוחד כזו שיצא לה מוניטין שאפשר ליהנות בה לא רק מדגה מיובאת או דגה שמקורה בחקלאות ימית, חייב להשכים קום ולטפח רשת קשרים ענפה עם דייגים מקומיים ועם סוחרי הדלאל (המכירה הפומבית היומית של דגים). "הוא הראשון לבחור, אבל יש לו מתחרים", צוחק שותפו ערן ז'נו.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ