למה תנועת סלואו פוד לא זכתה מעולם להצלחה גדולה בישראל?

תנועת סלואו פוד, שקמה באיטליה בשנות ה-80 וביקשה לחזור לעולם שבו ניזון האדם מתוצרת מקומית איכותית, פועלת בישראל כבר יותר מעשור, אך נותרה נחלתם של מעטים ונציגיה הישראלים נוטים שלא להשמיע את קולם במאבקים מקומיים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יצרני מזון שהשתתפו ב"סלונה דל גוסטו"
בטורינו
יצרני מזון שהשתתפו ב"סלונה דל גוסטו" בטורינוצילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שעת צהריים מוקדמת בפארק ולנטינו, ריאה ירוקה יפה להפליא במרכז העיר טורינו שבצפון איטליה. נהר הפו, מפתה זהרורים מרצדים, זורם בשלווה לצד כרי דשא מטופחים וסמוך לארמון מפואר חזית שהיה פעם חלק מנחלתם של בני משפחת סבוי. הפארק — הראשון שנפתח לציבור הרחב במאה ה–19 — משתרע על שטח של חמישה דונם, ובמשך ארבעה ימים בספטמבר נמלא המקום באוהלים צחורים שנישאו מעל מאות דוכנים של יצרני מזון מכל רחבי העולם.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ