אוכל פשוט, נעים ולא מתאמץ: מתכוני פסח בהשראת שוק לוינסקי

בבתי האוכל החדשים של שוק לוינסקי חולקים כבוד לחומרי גלם שמקורם בחנויות הוותיקות של השכונה. ברוח המקום והאווירה, חמישה מתכונים חגיגיים לפסח של השפית אביבית פריאל־אביחי

חזה עוף עם לימונים
וחסה בייבי ג'ם צלויה
חזה עוף עם לימוניםצילום: דן פרץ
רונית ורד

אני אוהבת את שוק לוינסקי. אני אוהבת לשוטט ברחובות התל־אביביים הסמוכים לאזור שבו שיגשג פעם שוק מזון הומה אדם, כי אפשר עדיין למצוא בהם חנויות קטנות, מרופטות למראה, המתמחות בדבר אחד, ומאחורי הדלפקים ניצבים זה עשרות שנים אותם מוכרים מוכרי פנים: איש המברשות — שאומנותו על מבחר מטאטאים ונוצות — מערסל בזרועותיו את נכדו הפעוט; או איש הצנצנות וכלי הזכוכית מהסה את הקונים המזדמנים בשעה שנשמעת בטרנזיסטור פינת האסטרולוגיה היומית.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ