מאף ועד זנב: מתכונים לחג מהחלקים המפתיעים של הדג - פינת אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאף ועד זנב: מתכונים לחג מהחלקים המפתיעים של הדג

לכתבה
דן פרץ

ראשים, כנפיים וזנבות הם חומר גלם זול יחסית, שרוב מוכרי הדגים נוטים להשליך לפח. מתכוני החג של השף יחי זינו מגלים שמאחורי המראה המרתיע מסתתר בשר יוצא דופן בטעמו

תגובות

למנה הראשונה הגישה השפית אוליה הרקולס ציר דגים עדין ("יושקה") של ראש דג, עם גרגירי דוחן ושפע שמיר, חומעה ועשבים ירוקים אחרים. 250 סועדים הסבו לשולחנות האבירים שבחדר האוכל גבה התקרה, ולפני כל אחד מהם הניח מלצר קערת מרק לבנה ובמרכזה ראשו המוכסף של דג. 250 זוגות עיניים אנושיות התבוננו בעינו האטומה של הדג שבהתה בהם מן הצלחת. יש מי שהתבונן בפלצות — האדם המודרני אינו אוהב לקבל תזכורת מוחשית לעובדה שבשר העולה על שולחנו כרוך בהרג יצורים חיים; אחרים בהו באדישות; ויש גם מי שחמד את המנה בתאוותנות גדולה. בראש הדג מסתתר בשר שמן ורך, הנחשב לאחד הטעימים ביותר בגוף הדג, גם אם חילוצו מהעצמות המגנות עליו,...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות