הקשר הסורי: מסע לגבול טורקיה-סוריה בעקבות המטבח המקומי

באנטקיה, חבל הארץ הטורקי שדרים בו יחד בני דתות וקבוצות אתניות שונות, נשמרים יחסים טובים בין השכנים. עד שזה מגיע לשאלות הקשורות במטבח. מסע קולינרי למזרח התיכון הכאוטי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
אנטקיה, טורקיה
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מדור אוכל רונית ורד
רונית ורד
צילום: דן פרץ
אנטקיה, טורקיה

"הוא ערבי בן ערבי, אבל לא מדבר ערבית", סונטת סידיקה סורר בת ה–86 במקסוט אשקר, נכדה בן ה–42. הנכד הוא השף והבעלים של מסעדת "ניאולוקאל" באיסטנבול ונחשב לאחד הנציגים הבולטים ביותר של המטבח הטורקי העכשווי בעולם. אשקר מחייך בהתנצלות ומלטף את ידה של הסבתא היושבת בסלון בית המשפחה הישן באיסכנדרון שבדרום טורקיה, סמוך לגבול עם סוריה. בבית הזה, צנוע חזית ומוקף עצי מנדרינה ולימון עמוסי פרי, בילה אשקר את ילדותו. "אני מבין כמעט כל מה שאומרים אבל מתקשה לנהל שיחה בערבית", הוא מסביר באנגלית לאורחים מישראל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ