הקשר הסורי: מסע לגבול טורקיה-סוריה בעקבות המטבח המקומי - פינת אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקשר הסורי: מסע לגבול טורקיה-סוריה בעקבות המטבח המקומי

לכתבה

באנטקיה, חבל הארץ הטורקי שדרים בו יחד בני דתות וקבוצות אתניות שונות, נשמרים יחסים טובים בין השכנים. עד שזה מגיע לשאלות הקשורות במטבח. מסע קולינרי למזרח התיכון הכאוטי

21תגובות

"הוא ערבי בן ערבי, אבל לא מדבר ערבית", סונטת סידיקה סורר בת ה–86 במקסוט אשקר, נכדה בן ה–42. הנכד הוא השף והבעלים של מסעדת "ניאולוקאל" באיסטנבול ונחשב לאחד הנציגים הבולטים ביותר של המטבח הטורקי העכשווי בעולם. אשקר מחייך בהתנצלות ומלטף את ידה של הסבתא היושבת בסלון בית המשפחה הישן באיסכנדרון שבדרום טורקיה, סמוך לגבול עם סוריה. בבית הזה, צנוע חזית ומוקף עצי מנדרינה ולימון עמוסי פרי, בילה אשקר את ילדותו. "אני מבין כמעט כל מה שאומרים אבל מתקשה לנהל שיחה בערבית", הוא מסביר באנגלית לאורחים מישראל. התאי, חבל הארץ שבו נולד, סופח לטורקיה רק בשנת 1939, ושאלת שייכותו עוררה מחלוקת בין שתי המדינות...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות