תעלומה ושמה חרוסת: מי המציא את המאכל שהפך לסמל חג הפסח? - פינת אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תעלומה ושמה חרוסת: מי המציא את המאכל שהפך לסמל חג הפסח?

לכתבה
חרוסת נוסח כורדיסטן. נהדרת גם בלי תמרים

האם מקורה ברוטב נפוץ מהמטבח היווני-רומי? מתי הפסיקו למהול אותה בחומץ? ומה ההבדל בין החרוסת של רש"י לזו של הרמב"ם? ספר חדש מתחקה אחר מקורותיו של הסמל הבולט של המטבח היהודי בפסח

3תגובות

סעודת הפסח המקורית הכילה, על פי הסיפור המקראי, שלושה מאכלים: צלי מבשר טלה או מבשר גדי; מצה, לחם שטוח שבצקו לא תפח; ומרורים, עלי עשבים מרים. כשמתרגמים את התפריט העתיק למונחים מודרניים מתקבלת ארוחה עונתית מפתה: שיפודי טלה צלויים על האש, מוגשים על מצע של פיתות דקות ועשבי בר מקומיים מרירי־טעם, כמו עולש וחסת מצפן (רק רוטב חסר). דווקא החרוסת, שהפכה לאחד מסמליו הגדולים ביותר של החג היהודי, אינה מוזכרת בתנ"ך. חידת החרוסת — מנין הגיעה ומתי הפכה לחלק מהלכות החג — העסיקה במרוצת הדורות פרשנים, רבנים וחוקרים. "כפי שאנחנו לא יודעים לומר מהם בדיוק מקורותיו של סדר הפסח, לא בטוח שנוכל אי פעם להצביע בוודאות על...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו וקבלו את הכתבות, העדכונים והפרשנויות החשובים מדי יום

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות