פולחן האביב: זה הזמן לקנות חיטה ירוקה קלויה ומעושנת - פינת אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פולחן האביב: זה הזמן לקנות חיטה ירוקה קלויה ומעושנת

לכתבה

הטעם המיוחד והמטען התרבותי של הפריקה התנ"כית הפכו אותה למוצר מבוקש גם בימינו, ובכמה מקומות אפשר לקנות בימים אלה פריקה איכותית המיוצרת בקנה מידה זעיר

25תגובות

מה שאוכלים רק פעם בשנה עורגים אליו בכל שאר ימות השנה. אביב קלוי — גרגירי חיטה ירוקה קלויים באש — הוא אחד מהמעדנים הנדירים שאליהם מתאווה אדם במשך חודשים: קלייה קצרה של שיבולים ירוקות באש מדורה מרככת את הגרגירים, והופכת את העמילן לפחמימה מתוקה; והעשן הנוצר במפגש בין האש לשיבולים מעניק לגרגירים הנחרכים בקליפותיהם טעמים מורכבים. כדי לשמר את גרגירי החיטה הירוקה כל השנה נהגו תושבי המזרח התיכון לייבש את השיבולים הירוקות לאחר קלייתן באש. פריקה (פריכה), חיטה ירוקה קלויה ומיובשת, משמשת לאחר בישולה להכנת מגוון מאכלים מקומיים מסורתיים, אבל טעם האביב הקלוי טרם ייבושו וגריסתו הוא תענוג נדיר השמור על פי רוב...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו וקבלו את הכתבות, העדכונים והפרשנויות החשובים מדי יום

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות