שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מדור רונית ורד
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בחודשים האחרונים עומדת דלת הברזל הכחולה של מאפיית זלטימו מוגפת. בין טבעות המנעול הכבד הצטברו חשבונות עירוניים ומכתבים המעידים על הזמן הרב שחלף מאז נפתחה הדלת לאחרונה. מי שחשקה נפשו במוטבאק, המאפה היחיד שנאפה במקום והוציא מוניטין לשם המשפחה, נאלץ לשוב על עקבותיו. שכניו של זלטימו, סוחרים ובעלי חנויות בשוק העיר העתיקה בירושלים, מספקים הסברים שונים על הסיבות לסגירת המקום, אבל כולם תמימי דעה לגבי דבר אחד: האני זלטימו, הצאצא האחרון שהפעיל את המאפייה המקורית שפתח מוחמד זלטימו במאה ה–19 בתוך חומת העיר העתיקה, אינו מתכוון לשוב לאפות במקום. מה יעלה בגורל הקונדיטוריה של משפחת זלטימו, שזכתה למעמד של מוסד מיתולוגי ופעלה ברצף למעלה מ–150 שנה, לא ברור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ