כיצד הפך מאפה יהודי לאוכל רחוב פופולרי של עיר טורקית?

במבט ראשון איזמיר אינה יפה כמו איסטנבול, אך מי שיגיעו אליה יגלו תרבות אוכל מרתקת ואת אחד המאפים הממכרים בעולם

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איזמיר רונית ורד
רונית ורד

בקורטיז'וס (בתי החצר) של הרובע היהודי העתיק של איזמיר נטועים עצי רימון והדר. "עצים כאלה, שפירותיהם הם חלק מהפולחן היהודי, היו תמיד סימן לנוכחות יהודית", אומרת נוקט פרנקו, מדריכת סיורים קולינריים באיזמיר. בצל עצי הרימון, הלימון והאתרוג ישבו בעבר פליטים יהודים, שמצאו מפלט באימפריה העותמאנית לאחר שגורשו מספרד ומפורטוגל. היום יושבים בצל אותם עצים פליטים ומהגרי עבודה מאפריקה ומסוריה. במאה ה–15 העניק הסולטן העותמאני מקלט לפליטים יהודים שממלכות אחרות סגרו את שעריהן בפניהם. גם במאה ה–21 לא רוצות רוב מדינות העולם, בהן מדינת היהודים, לאפשר לנרדפים ולנדכאים לבנות חיים חדשים בתחומן. עבור רבים מהפליטים משמשת עיר הנמל הטורקית, היושבת לחוף הים האגאי, תחנת המתנה בדרך לעתיד לא ידוע. רובם חולמים על אשרות הגירה חוקיות לקנדה ולאירופה, חלקם ינסו בשבועות הקרובים לחצות את הדרך הימית המסוכנת לאירופה באופן לא חוקי (בחנויות סמוכות אפשר לראות חגורות הצלה משומשות ועלובות למראה מוצעות למכירה).

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ