המסעדה הצנועה שנבראה לחובבי הערק והקובה

קשה למצוא בישראל ערק טוב. במסעדה המשפחתית הקטנה הזו בגליל העליון מגישים מגוון גדול של סוגי ערק איכותי, ולצדם מבחר נהדר של מנות מזה ביתיות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זחלאווי
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

אין בעולם דברים רבים שיוכלו לפוגג את מועקת חום אוגוסט במזרח התיכון, אבל ערק טוב נמנה עמם. בשעה ששותה אדם ערק נדמה העולם קריר יותר והחיים נאים יותר. מקור האשליה בשמן אנתול הנדיף המצוי באניס (הארומה והטעם, כמו במקרה של מנטה, מעניקים תחושה צוננת); במים הקרים ובקוביות הקרח הממלאים את כוסו של השותה; ובעובדה שאלה ממתנים ומייצבים את השפעת האלכוהול לאורך זמן. שתייה מדודה של ערק, מהול במים ובקרח ומוגש לצד אוכל, היא ערובה לשמירה על מינון מדויק ואחיד — לא יותר מדי ולא פחות מדי — של אלכוהול במחזור הדם. או במילים אחרות: מי יתנני אינפוזיה קבועה ויציבה של ערק איכותי, מהול במים וקרח, הישר אל תוך הווריד. "צריך להיות שיכור תמיד", כתב פעם בודלר, המשורר שהכיר מקרוב את יכולתו של האלכוהול למסך את העולם ואת קצות העצבים החשופים בדוק של שפיות.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ