זה לא סיפור שמח על דו־קיום

בשנים האחרונות הפכה רים קסיס, בת למשפחה נוצרית־מוסלמית מבית חנינא, לפנים של המטבח הפלסטיני בעולם. את ההכרה האמיתית היא קיבלה רק כשעזבה את ישראל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובה נייה, מאכל חגיגי עשוי בורגול ובשר נא
קובה נייה, מאכל חגיגי עשוי בורגול ובשר נא צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

כל בני משפחת קסיס שותפים למלאכת הכנת קובה נייה, מנה מסורתית של בורגול ובשר טלה נא. ההכנות מתחילות יום קודם לסעודה החגיגית, כשפיליפ, אבי המשפחה, נוסע לקצב ותיק ואמין כדי לבחור את נתח הבשר האידיאלי. "אני מעדיף נתח מבשר הרגל", הוא אומר, "ובכל מקרה הבשר צריך להיות נטול שומן וגידים ככל האפשר. מכיוון שאנחנו אוכלים את הבשר נא, הוא חייב להיות טרי מאוד, משחיטה שהתקיימה זמן קצר קודם לכן, ואני מעדיף לפרק ולטחון את הבשר בעצמי בבית. אני לא רוצה שהוא ייגע אפילו בקרש החיתוך שעליו מטפל הקצב בנתחי בשר אחרים".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ