שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בשבחי הגן: מתכוני ראש השנה של מסעדת מאג'דה

אם יש מטבח פיוז'ן ישראלי אמיתי, שמשלב בין ההשפעה המקומית לבין מסורות של קהילות יהודיות מרחבי העולם, הרי שאפשר למצוא אותו במסעדת מאג'דה. מתכוני החג של מיכל ברנס

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאג'דה - טלה עם במיה
מאג'דה - טלה עם במיה
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג נורית קריב

תשע שנים לאחר פתיחת מסעדת מאג'דה בעין רפה (ראפה) הפכה הגינה המקיפה אותה לגן עדן פלאי. בשנותיו הראשונות של המקום עוד נזקקו מיכל ברנס ויעקוב ברהום למיני סוככים ויריעות בד כדי להצל על ראשם של סועדים. היום חוצץ מסך ירוק סמיך, של עלוות עצים וענפי שיחים וצמחים מטפסים השתולים במפלסי מסלעה מדורגים, בין להט השמש והסועדים. כמו בגינות הטובות באמת, אלה שיוצרות מיקרו־אקלים משלהן, בגינה של מאג'דה שוררת תמיד טמפרטורה נמוכה יותר מאשר בעולם סביב. ולא רק כי המסעדה שוכנת ברום אחת הגבעות של האזור ההררי, אלא כי מעוזים ירוקים מקלים על התנהלות החיים במזרח התיכון. "אני חייבת לגזום ולדלל קצת ולא מספיקה", אומרת מיכל ומסתכלת בדאגה על אחת הפינות, שבהן מאיימים ענפי הפרא של עץ עבות לא מרוסן לחנוק את זרועותיו הכסופות של עץ זית ולגזול חמצן משיח הסברס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ