חביתה קואופרטיבית וכליות ורודות: מסע בין תפריטים

קריאה מחודשת בתפריטי המסעדות שפעלו כאן במאה השנים האחרונות מעידה על התהפוכות שחלו בהרגלי האכילה של יושבי הארץ, ועל הניסיון לגבש תרבות מטבח מקומית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מזנון תנובה יריד המזרח, תל אביב 1934
מזנון תנובה יריד המזרח, תל אביב 1934 צילום: אוסף גיל פנטו, מוזיאון פרטי לנוסטלגיה ישראלית ביפו
רונית ורד
רונית ורד

ארוחה במסעדה היא סוג של מופע, שבו התפריט מספק לסועדים־צופים את פרטי ההצגה לפני תחילתה. כבר במשתאות של העת העתיקה נפוצו תפריטים שתיארו את סוגי המאכלים המוגשים בסעודה חגיגית — כתובים על לוח או מוקראים בידי מארחים וכרוזים. ואולם, בסעודות אלה ובפונדקים ובטברנות של העידן הטרום־המודרני, לא הוצעה לסועדים אפשרות בחירה אישית.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ