חביתה קואופרטיבית וכליות ורודות: מסע בין תפריטים

קריאה מחודשת בתפריטי המסעדות שפעלו כאן במאה השנים האחרונות מעידה על התהפוכות שחלו בהרגלי האכילה של יושבי הארץ, ועל הניסיון לגבש תרבות מטבח מקומית

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מזנון תנובה יריד המזרח, תל אביב 1934
רונית ורד

ארוחה במסעדה היא סוג של מופע, שבו התפריט מספק לסועדים־צופים את פרטי ההצגה לפני תחילתה. כבר במשתאות של העת העתיקה נפוצו תפריטים שתיארו את סוגי המאכלים המוגשים בסעודה חגיגית — כתובים על לוח או מוקראים בידי מארחים וכרוזים. ואולם, בסעודות אלה ובפונדקים ובטברנות של העידן הטרום־המודרני, לא הוצעה לסועדים אפשרות בחירה אישית.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ