הפאב שמציע חוויה נדירה בנוף השתייה הישראלי

פאב עמירם בתל אביב מציע בית חם לחובבי שיכר איכותי בצהרי היום, ואוכל טוב שמלווה אותו

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פאב עמירם
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

דלתות הפאב הקטן נפתחות מדי יום, להוציא שבת, בשעה 12. בישראל, שתרבות השתייה בצהרי היום שלה לא הפכה בה לנחלת רבים, משמש החלל ספון העץ כמעוז של שפיות לשתייני היום. ומה בין שתיינים של יום לשתיינים של לילה? עולם ומלואו. שתייני היום מגיעים על פי רוב לפאב בגפם ומתקבצים על הבר לצד הדומים להם. שתייה בצהרי היום, כאמור, אינה נחשבת בתרבות המקומית לתחביב מקובל, ומי ש"חוטא" בה על בסיס יומיומי חש אחווה מיידית לשכניו גם אם לא פגש אותם מימיו. האווירה ידידותית, גם אם איש אינו מרגיש צורך למלא את החלל במילים מיותרות. בין יושבי הבר מתנהלות לעתים שיחות נעימות בעניינים של דיומא, שיכר ידוע ביכולתו להפיל מחיצות, אבל מי שבא לפאב בחצות היום בא בראש ובראשונה כדי להערות משקה לגרונו. לא כדי לראות, להיראות או לרכוש חברים. כוס הבירה והמוזג הם חברה נאה דיה, והפעילות העיקרית היא שתייה לשמה, וזו כוללת לעתים תכופות שתיקה נעימה והפוגה מהצורך לקיים גינונים חברתיים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ