המבשלה הערבית שמייצרת בירה אמריקאית

בזמן שבעיתונות מתווכחים על מולדת השקשוקה והבעלות על החומוס, במבשלה המסחרית הראשונה בחברה הערבית מכינים בירת חיטה טעימה בסגנון ייחודי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור רונית ורד
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בלוגו מבשלת הבירה "נצרת" מחליפים עלי כשות את קוצי הכתר שהונח על ראשו של ישו, וזקנו עשוי פרח כשות הפוך. המושיע, שגדל לפני למעלה מאלפיים שנה בעיר הגלילית, אכן נראה לפיכך פחות סובל מהרגיל. "גם ישו, כמונו, הפך מים לאלכוהול", צוחק אמיר עילוטי, שהקים את מבשלת הבוטיק יחד עם שותפו בסאל מסאד. שני הגברים הצעירים, ילידי 84' ועובדי היי־טק, מכירים איש את רעהו מילדות ולמדו יחד הנדסת חשמל בטכניון. ב–2012 התחילו לבשל יחד בירה, תחילה כתחביב ביתי. "הבנו שאנחנו מבלים יותר מדי זמן לבד מול המחשב", אומר עילוטי, "הבנו גם שבירה לא תהיה רק הזדמנות למתוח את הרגליים, אלא גם שער כניסה חברתי נוח לעולם".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ