לחם יום הדין: יצרני המזון הזעירים שהקדימו את זמנם

אנשי קהילת בית אל בזכרון יעקב לא ששים לחשוף את עיקרי אמונתם, אך בתחום ייצור המזון הם יכולים ללמד אותנו לא מעט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"אי אפשר שלא לאהוב את מי שמכין לך טוסט", כתב השף והסופר האנגלי נייג'ל סלייטר באוטוביוגרפיה שלו. כל הפגמים האנושיים — גם החמורים ביותר, טוען סלייטר — נשכחים מלב "ברגע שבו נוגסות שיניך בקרום הקלוי הגס ושוקעות בכרית הבצק הלבן והרך שמתחתיו. כשטעמה המלוח של החמאה החמה מגיע ללשון אתה כבר שבוי בקסם. כחומר ביד היוצר". ובפרפראזה על דבריו, קשה שלא לחבב את מי שמכין לך פרצל טרי, או לחם שיפון חם ושחום־קרום שיצא כרגע מהתנור, ועליו מרקחת תפוזים־מנדרינות מעשה ידיו.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ