הצצה ראשונה למסעדה המסקרנת ביותר שנפתחה בישראל בשנים האחרונות

השף הלל תווקולי פותח את "אנימאר", מסעדה ים־תיכונית שתפעל על חורבותיה של "רפאל" המיתולוגית. בימים של משבר חריף בענף המסעדנות, האם הוא יצליח להיכנס לחלל העצום שהותיר רפי כהן?

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלה מזוגג ברוטב רימונים, מנה המוגשת ב"אנימאר"
טלה מזוגג ברוטב רימונים, מנה המוגשת ב"אנימאר"
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

ביום שלישי שעבר, שבוע לפני פתיחתה של המסעדה התל־אביבית החדשה "אנימאר", התעוררו שוב תושבי האגן המזרחי של הים התיכון לבוקר של סף מלחמה. ישראל התנקשה בחייו של בכיר בג'יהאד האיסלאמי, והארגון הגיב בירי עשרות רקטות לשטחה; חייהם של תושבי עזה, שדרות, אשקלון ותל אביב נעצרו. ילדים לא הלכו לגנים ולבתי הספר; הורים נאלצו להישאר בבתיהם; וסממנים של חיים נורמליים, כמו ישיבה בבתי קפה או סתם שוטטות ברחבי העיר, נעלמו בן רגע. מבעד חלונות הזכוכית של המסעדה, השוכנת בחלל שבו שכנה במשך 16 שנים מסעדת "רפאל" של רפי כהן, ניבט אותו ים כחול המשמש כהשראה לשם המסעדה החדשה, אבל החוף היה ריק ממתרחצים ומנופשים; וכביש הטיילת, בימים כתיקונם ציר תנועה מרכזי ועמוס בצהרי היום, היה כמעט ריק ממכוניות — חיזיון אפוקליפטי־סוריאליסטי השמור ליום כיפור ולימי מלחמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ