סופגניות, לביבות ומטבעות שוקולד: כך אימץ חנוכה את המסורות של חג המולד

מתי הפכו מאכלי חנוכה לחלק מהתרבות היהודית, והאם קנאת כריסמס הכתיבה את המסורות העכשוויות של חג האורות היהודי והישראלי?

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד

"לטקס, לביבות תפוחי אדמה, היו מאכל החנוכה של ילדותי", אומרת לורל קרטובילה, אופה ובעלים של "פיין בייגלס", מאפייה יהודית־אמריקאית השוכנת בברלין. "כשהייתי ילדה לא ידעתי שיש אנשים בעולם שאוכלים סופגניות לחנוכה. אצלנו במשפחה אכלו לביבות, תמיד עם רסק תפוחים, במשך שמונה ימים רצופים. לאמא שלי היה מנהג מפוקפק להכין את כל הלביבות מראש, אז רק בערב הראשון אכלנו אותן חמות ופריכות מהמחבת. בשאר הזמן הן היו קרות ורטובות".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ