רונית ורד
רונית ורד

"לטקס, לביבות תפוחי אדמה, היו מאכל החנוכה של ילדותי", אומרת לורל קרטובילה, אופה ובעלים של "פיין בייגלס", מאפייה יהודית־אמריקאית השוכנת בברלין. "כשהייתי ילדה לא ידעתי שיש אנשים בעולם שאוכלים סופגניות לחנוכה. אצלנו במשפחה אכלו לביבות, תמיד עם רסק תפוחים, במשך שמונה ימים רצופים. לאמא שלי היה מנהג מפוקפק להכין את כל הלביבות מראש, אז רק בערב הראשון אכלנו אותן חמות ופריכות מהמחבת. בשאר הזמן הן היו קרות ורטובות".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ