המקום המושלם להתחיל בו את עונת הליקוט

עונת ליקוט העשבים החלה השנה באיחור. המטבח מבוסס־הצמחים של נורית הרץ בהרי ירושלים מאפשר לחוות אותה במלואה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גרגירי רימון ארגמניים, דיבס ענבים מייצור ביתי ושומר טרי
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בימות הקיץ עורכת נורית הרץ סיורי ליקוט במעיינות ובבוסתני הפרי השוכנים למרגלות מושב מטע בהרי ירושלים. בימות החורף — גם כשזה מבושש לבוא, כמו השנה — נערכים הסיורים ביער האורנים המשתרע מעל המושב שבו היא מתגוררת עם משפחתה בעשור האחרון. "פיזרו פה אספלט בימים האחרונים", התנצלה הרץ בפני הקבוצה הקטנה שהנהיגה לפני כשלושה שבועות, כאשר חבריה החלו לצעוד בדרך סלולה למחצה בשולי היער. מבעד האבנים השחורות הקטנות ביצבצו נבטי צמחי החורף, שבכל זאת הצליחו לזקוף ראש לפני הגשמים המשמעותיים הראשונים שירדו השנה רק בשלהי דצמבר. "הלוואי שיכולתי להראות לכם את האזור כשכולו מכוסה מרבדים ירוקים", אמרה המלקטת, "אבל תקופת הנביטה איחרה השנה ביותר מחודש, ונבטי החרדל, החובזה והגדילן יצאו רק עכשיו. זו בדיוק תמצית העניין. בליקוט אין שליטה בעולם. בעולם הישן לא היתה רשת הביטחון של העולם המודרני. חברות קדומות של ציידים־לקטים התבססו על מה שיש, ולכן דווקא הנושא של שימור מזון היה כל כך משמעותי עבורם. באופן פרדוקסלי, דווקא ברגע שבו התחלתי לעקוב אחרי הטבע ומחזור השנה כדי ללקט חלקי צמחים הבנתי עד כמה חשוב לשמר פירות, זרעים, עלים, בלוטים ושורשים מחוץ לעונה ולתקופות מחסור צפויות ולא צפויות".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ