החווה האורגנית שמציעה אלטרנטיבה לפטריות שכולנו אוכלים

פעם אכלנו פטריות משומרות מקופסה והיום אנחנו אוכלים פטריות מחוות מסחריות. משק קטן בצפון מציע חלופה ייחודית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פטרית צדף
פטרית צדף
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שקד בן שטרית ברנע, מנהלת חווה משפחתית זעירה לגידול פטריות אורגניות, לא נטתה בעבר חיבה יתרה לטעמן האדמתי והטחוב ולמרקמן הבשרני והחלקלק של פטריות מאכל. "עד שיום אחד אבא ביקש שאעזור במשק", אומרת האישה הצעירה, ילידת 86', שלמדה בכלל צורפות, "ופשוט נשאבתי לקסם של ממלכת הפטריות. זה עולם אגדי: את נכנסת לחדר גידול, שנראה כמו מעבדה סטרילית משמימה, ובוראת יער של מרקמים, צורות וטעמים מחומרים פשוטים, קש וגבבה, גם אם מדובר בגידול עתיר ידע. יש בזה אלמנט ממכר. אני כל היום בחווה — כשאני לוקחת יום חופש נדיר שולחים לי צילומים עדכניים של חדרי הגידול — ואני יודעת בדיוק מאיזה בלוק גידול מגיעה כל פטריה שיוצאת מהמשק".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ