החווה האורגנית שמציעה אלטרנטיבה לפטריות שכולנו אוכלים

פעם אכלנו פטריות משומרות מקופסה והיום אנחנו אוכלים פטריות מחוות מסחריות. משק קטן בצפון מציע חלופה ייחודית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פטרית צדף
פטרית צדף
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שקד בן שטרית ברנע, מנהלת חווה משפחתית זעירה לגידול פטריות אורגניות, לא נטתה בעבר חיבה יתרה לטעמן האדמתי והטחוב ולמרקמן הבשרני והחלקלק של פטריות מאכל. "עד שיום אחד אבא ביקש שאעזור במשק", אומרת האישה הצעירה, ילידת 86', שלמדה בכלל צורפות, "ופשוט נשאבתי לקסם של ממלכת הפטריות. זה עולם אגדי: את נכנסת לחדר גידול, שנראה כמו מעבדה סטרילית משמימה, ובוראת יער של מרקמים, צורות וטעמים מחומרים פשוטים, קש וגבבה, גם אם מדובר בגידול עתיר ידע. יש בזה אלמנט ממכר. אני כל היום בחווה — כשאני לוקחת יום חופש נדיר שולחים לי צילומים עדכניים של חדרי הגידול — ואני יודעת בדיוק מאיזה בלוק גידול מגיעה כל פטריה שיוצאת מהמשק".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ