בגולן הצליחו לגדל פטריות נדירות. למה הן שוות 10,000 שקל לקילו?

במעבה האדמה, במקום שבו כוחות שריון בלמו את הסורים ב– 73', גדלות פטריות כמהין חלומיות שטעמן טעם גן עדן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פטריית כמהין של פריגור מהגולן. ההתנהלות של מגדלי הפטריות מזכירה דרכי פעולה של יחידה צבאית מובחרת
פטריית כמהין של פריגור מהגולן. ההתנהלות של מגדלי הפטריות מזכירה דרכי פעולה של יחידה צבאית מובחרת
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שעת בוקר מוקדמת בעמק הבכא שברמת הגולן, כ–600 מטר מהגבול בין ישראל לסוריה. בשבילי העפר הבוציים של העמק, המונצח בתודעה הישראלית כמקום שבו התחולל קרב עקוב מדם ב–1973 בין כוחות שריון ישראליים לסוריים, נוסעים שני רכבי שטח. ערפילי בוקר סמיכים מתפוגגים לטובת אורו הבהיר של יום שמש קר, שמספק ראות מושלמת לבתי היישובים הסוריים הסמוכים. "יום נפלא לצוד בו כמהין", אומר טל מונצש, חקלאי מאודם ושותף בחברת "אלסר", שנוהג באחד מהרכבים. "השבוע האחרון היה כל כך גשום וסוער, עד שבשלב מסוים מפסיק להיות לך אכפת ואתה פשוט מתמסר להתבוססות בבוץ מכף רגל עד ראש". במושב האחורי של הרכב מונח זוג מגפיים של מחפשי זהב בנהרות. "הם מותאמים לטמפרטורה של עד מינוס 40 מעלות ועולים מאות דולרים. מצאתי והזמנתי זוג משומש באיביי, אבל מעולם לא הצלחתי לנעול אותם פה. חם מדי ברגליים אפילו בפסגת החרמון".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ