היקב החדש של אחד מאנשי היין המסקרנים בישראל

אורי חץ שירת כנווט מסוקים, התאהב בכימיה ורצה ללמוד אדריכלות, עד שהבין שהוא בעצם רוצה לייצר יין. כעת הוא פותח יקב משלו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורי חץ בכרם
אורי חץ בכרם
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

אורי חץ מתהלך לבדו בכרם הצעיר הנושא את שמו ("ראש חץ") כשהוא גורר מאחוריו ברצועה, משל היה זה כלבלב, עגלה חד־מושבית על ארבעה גלגלים. העגלה הנמוכה, צבועה כחול ודמוית צעצוע, נקנתה בצרפת ומשמשת אותו למלאכת הזמירה: במקום לרכון אל הגפנים הצעירות בגב שחוח הוא יושב זקוף על מושב העגלה כשהמזמרה בידו, ומתגלגל מגפן לגפן בעזרת פסיעות מדודות של הרגליים. "צריך רק להקפיד לא להניח את העגלה במדרון תלול", הוא אומר בחיוך דק, מתקשה להסתיר את זיק הסיפוק הילדותי בעיניים. "כבר קרו טרגדיות. ראיתי עגלה דומה בפעם הראשונה בכרם של כורם קשיש בצרפת. כל הרעיון של כרם ויקב פרטיים שלי הוא שאני אעשה בהם הכל, מגידול הענבים ועד ייצור היין, בעצמי ובמו ידיי. אלא שבחרתי להגשים חלום ישן, שכולל גם עיבוד שטח חקלאי, כשאני בן 51 עם פחות סחוס בגב ובברכיים".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ