עולם המסעדנות כבר ספג זעזועים רבים. האם המגפה תהיה המכה האחרונה?

המסעדות הראשונות בעולם נפתחו במאה ה-18 והגישו מרקים להבראת הגוף והנפש. המשבר הנוכחי עשוי לשנות את עולם האכילה המשותפת שהכרנו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עוף צח
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"רסטורנט — מזון או תרופה שיש בכוחם להשיב אדם חולה או עייף לאיתנו. קונסומה (מרק בשר צח) או רוטב חוגלות מצומצם הם רסטורנטים מצוינים. יין, ברנדי וליקרים הם כולם רסטורנטים טובים לתשושי הנפש. חלק מהרסטורנטים מזוקקים מהמיצים של מיני בשר קלים ומעודנים, שמוסיפים להם לחם לבן רך, מים מעוררים, אבקות, שימורים, מיני סירופ ועוד מרכיבים טובים ומדיפי ניחוחות נעימים" (אנטואן פורייר, מילון אוניברסלי, 1708)

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ