האנשים שמטפחים את עצי הזית העתיקים של הגליל

בני משפחת נוי־מאיר מעבדים את עצי הזית שניצבים זה מאות שנים באדמות של מושב ציפורי, ומגדלים לצדם כרמים אורגניים. השמן שמופק מהם יוצא דופן באיכותו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עץ זית
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

אף שענפי עצי הזית, עתיקים וצעירים, מלאים בימים אלה בפרחים לבנים ובניצני פירות זעירים שהחלו להניב, איילה נוי־מאיר מבית הבד "ריש לקיש" בציפורי מסרבת עדיין להתנבא בדבר אופייה וגורלה של עונת המסיק הקרובה. "בזיתים אי אפשר להגיד עד הרגע האחרון אם עתידה להיות שנה טובה או לא", אומרת הכורמת ויצרנית שמן הזית, שרכשה לעצמה מוניטין בינלאומי כטועמת שמן זית מומחית. "יכול עדיין לבוא גל חום, או מכת טבע אחרת, שתוריד את היבול לטמיון גם בשנה ברוכה. אבל בינתיים זה נראה מבטיח".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ