גם הבייגל עם הסלמון מתגייס למלחמה בקורונה

המסעדות היהודיות והישראליות בניו יורק נסגרו בן לילה עם פרוץ המשבר. כעת הן מספקות ארוחות לצוותי הרפואה בעיר

ראס אנד דוטרס - בייגל ולקס
רונית ורד
רונית ורד

ב–106 שנות קיומה לא נסגרו שעריה של "ראס אנד דוטרס", ממוסדות האוכל היהודי המפורסמים ביותר בעולם, ליותר מיום או יומיים שאינם חופשת חג. "גם בפיגועי 11 בספטמבר לא סגרנו את החנות ליותר מיום אחד", נזכרת ניקי ראס פדרמן, דור רביעי למוכרי דגים כבושים מהלואר איסט סייד בניו יורק. "ביום ההתקפה היינו פתוחים כמעט עד שלוש בצהריים — אנשים שהתחילו לברוח מאזור מרכז הסחר העולמי ולא הבינו מה קורה עוד עצרו בדרך בחנות להצטייד — ולמחרת סגרנו ל–24 שעות, ואז פתחנו מחדש". בהוריקן סנדי ננעלו הדלתות ליומיים ("רשת החשמל נפלה, וברגע שהבאנו גנרטור פתחנו שוב"); גם מלחמת העולם השנייה, השפל הכלכלי הגדול ומגפת השפעת הספרדית לא עצרו את פעילותה השוטפת של חנות המעדנים שהפכה לשם דבר.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות