כשהאביב מתפוצץ בתוך בקבוק: הדרינק המושלם לימים המתחממים

הוורמוט שמייצר עמית טולדו מתבסס על צמחים אופייניים לארץ ישראל. מזג האוויר בימים אלה הוא הזדמנות מצוינת ליהנות ממנו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

באביב 2019 חזר היינן עמית טולדו לישראל לאחר שהות של כמה חודשים ביוון ועבודה ביקב גאיה בסנטוריני. "חזרתי לארץ והאביב פשוט התפוצץ", הוא נזכר. "חורף 2019 היה גשום במיוחד ומעולם לא ראיתי פריחה שופעת כזו בארץ". טולדו, שהירבה בעשור האחרון במסעות בעולם, מנהל כמו רובנו מערכת יחסים מורכבת עם המקום שבו נולד וגדל. "אני זוכר שקיטרתי כל כך הרבה על הארץ, על ביבי ועל המצב עד שאפילו אני לא יכולתי לשאת את עצמי יותר", הוא אומר. "חשבתי שאולי במקום להתלונן מוטב שאחגוג את יופיו של האביב ואנסה לשמר את ריחו ואת טעמו בבקבוק. מכיוון שהמקצוע שלי הוא ייננות, ורמוט היה הפתרון המתבקש".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ