"יותר ממה שאני הצלתי דבורים, הדבורים הצילו אותי"

קוראים להם בלעג "אוהבי חרקים", אך ישי ואריה שטקלר מתעקשים לרדות דבש בשיטות שמעניקות כבוד גם לדבורים עצמן. טעמו של הדבש שהם מפיקים הוא תמצית החושניות בטבע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דבש כוורת דבורים
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

הרדייה הראשונה של דבש האביב התקיימה בשבוע שעבר. שטקלר ובנו — אריה שטקלר ויוצא חלציו ישי שטקלר — התייצבו עם שחר בשטח החקלאי שבו ניצבות הכוורות, לבושים מכף רגל עד ראש בבגדי המגן הלבנים של עם הדבוראים. "זו שעה שבה גם הדבורים עדיין ישנוניות ולא פעילות", הסביר שטקלר הבן, מנצח תזמורות ואופרה במקצועו, שעה שערפילי בוקר מוקדמים פינו את מקומם לבוהק המסמא של שמי הקיץ המזרח־תיכוני.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ